Сургууль, цэцэрлэгийн хоол үйлдвэрлэл, чанарыг сайжруулах төслийн нээлт боллоо
 
Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2024/02/05-нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.

Сургууль, цэцэрлэгийн хоол үйлдвэрлэл, чанарыг сайжруулах төслийн нээлт боллоо

/2024.02.05/: Австралийн Засгийн газрын тэтгэлэгт хөтөлбөр болон “Зориг сан”-гийн “Эмэгтэйчүүдийн манлайллын хөтөлбөр”-ийн 2023-2024 оны оролцогчид “Beyond Nutrition” төслийг эхлүүллээ.

Төсөл нь сургууль, цэцэрлэгийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний чанар, хангамжийг сайжруулах зорилготой. Энэ зорилгын хүрээнд сонгогдсон сургууль, цэцэрлэгийн гал тогооны асуудлыг цогцоор шийдвэрлэхийг зорих бөгөөд хүүхдийн хоолны амт чанар, шим тэжээлийг сайжруулах, эрүүл аюулгүй хоол хүнс байгаа юм.

Төслийн хүрээнд нийслэл Улаанбаатар хотоос нэг дунд сургууль болон нэг цэцэрлэг, Дархан-Уул аймгаас тусгай хэрэгцээт нэг сургууль, ердийн болон тусгай хэрэгцээт хоёр цэцэрлэгийг сонгосон байна. Сонгогдсон боловсролын байгууллагуудын

  • Гал тогоог стандартад нийцүүлэн тохижуулах;
  • Автомат аяга таваг угаагчаар хангах,
  • Сурагчдыг амны хөндийн эрүүл мэндийн үзлэгт хамруулах,
  • Хүүхдийн насны онцлогт тохирсон шим тэжээлтэй хоолны цэс боловсруулах,
  • Сургууль, цэцэрлэгийн тогооч болон удирдлагыг мэргэжлийн сургалтад хамруулах,
  • Эцэг эхчүүд болон сурагчдад шим тэжээлийн болон эрүүл мэндийн боловсрол олгох сургалтыг зохион байгуулах,
  • Эрүүл аюулгүй хоол хүнсээр хангах тогтолцоонд үнэлэлт өгч зөвлөмж, боловсруулахаар ажиллаж байна.

May be an image of 8 people

Төслийн нээлтийн үер ерөнхий боловсролын сургуулийн тогооч нар 1500 төгрөгт багтаан хийж байгаа үдийн хоолны цэсийг сонирхуулсан. Мөн хүүхдийн үдийн хоолонд зориулж байгаа мөнгийг 3000 болговол ямар хоол хийх боломжтойг нь үзүүлсэн юм.

Төслийн нээлтэд Улсын Их Хурлын дэд дарга С.Одонтуяа Боловсрол, шинжлэх ухааны сайд Л.Энх-Амгалан, Сангийн сайд Б.Жавхлан нар оролцов. Төслийн багийг дэмжин ажиллаж хүүхэд багачуудын эрүүл мэнд, боловсролын төлөө хамтран ажиллахаа илэрхийллээ.

Эх сурвалж: БШУЯ

Хүнсний бүтээгдэхүүнийг шинжлэх зардлыг сүүлийн жилүүдэд 50 хувиар бууруулсан байжээ
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг шинжлэх зардлыг сүүлийн жилүүдэд 50 хувиар бууруулсан байжээ
 
Монгол Улсын 2025 оны төсөв “ТОДОТГОЛТОЙ“ батлагдав
Монгол Улсын 2025 оны төсөв “ТОДОТГОЛТОЙ“ батлагдав
Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2024/02/05-нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.