/2021.08.10/ Нийслэлийн эрүүл мэндийн газраас тарваган тахал өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх зөвлөмжийг хүргэж байна.
Дараах таван амьтад хэдий өхөөрдөм бяцхан харагддаг ч тарваган тахлыг тээгч эх уурхай юм.
- Тарвага
- Зурам
- Үлийн цагаан оготно
- Огдой
- Чичүүл
Халдвараас урьдчилан сэргийлэх арга болон халдварлсан үед ямар шинж тэмдэг илрэх талаар өмнөх нийтлэлээс унших боломжтой.
Өвчнөөс урьдчилан сэргийлэхдээ:
- Тарваган тахлын дархлаажуулалтад хамрагдах
- Тарвага агнахгүй байх /Улсын хэмжээнд тарвага агнахыг гурван жилийн хугацаанд хорьсон/
- Үхсэн тарвага дайралдвал гар хүргэлгүйгээр мэргэжлийн байгууллагад яаралтай хандах
- Мэрэгч амьтдын бүүрэгт хазуулахаас сэргийлэх
- Тарваганы түүхий мах, эд эрхтэнг хот суурин газарт оруулахгүй, эмчилгээний зорилгоор хэрэглэхгүй байх шаардлагатай юм.
Эх сурвалж: ЭМЯ